Groesbeekseweg 180, 6521CR Nijmegen
+31 6 22 60 91 67
Maandag - Vrijdag 09:00 - 17:00

José Jansen
Mindfulness betekent veel voor mij . Het heeft mij o.a. geholpen om gelijkmoediger om te gaan met stress en tegenslag. 

Mindfulness betekent voor mij ook: me verbonden weten met mezelf en met de wereld om me heen. Het leven op deze wijze leven, heeft voor mij veel toegevoegd en een diepere dimensie gegeven aan mijn dagelijks bestaan. Ik wil dit graag doorgeven aan anderen. Met verwondering zie ik hoe kleine stapjes die in de training worden gezet grote gevolgen kunnen hebben in het dagelijks leven. Met humor, respect en vanuit een benadering die je kunt omschrijven als “down to earth”, ondersteun ik de deelnemers op bescheiden wijze in dit proces.
In 2008 heb ik zelf de acht wekelijkse mindfulnesstraining gevolgd in het Han Fortmancentrum in Nijmegen. De kracht en de eenvoud van de mindfulnesstraining en de toepasbaarheid in het dagelijks leven spraken mij meteen aan. Vanaf dat moment ben ik dagelijks gaan mediteren. De Post HBO-opleiding tot mindfulness trainer MBSR aan de Hogeschool van Utrecht was hierop dan ook een logisch gevolg. Na het behalen van mijn diploma ben ik gestart met een eigen bedrijf, genaamd Sapientia. Sapientia betekent wijsheid.
Van hieruit geef ik met heel veel plezier op verschillende locaties mindfulnesstrainingen aan groepen en individuen, workshops en stiltedagen. Daarnaast ben ik freelance trainer voor verschillende organisaties.

In de jaren 80 ben ik afgestudeerd aan de Sociale Academie en aan de Voortgezette Opleiding (Post HBO), leergang vrouwenhulpverlening. Ik heb een ruime werkervaring in het onderwijs, welzijnswerk en de zorg. Van hieruit breng ik veel gespreks- en levenservaring mee.
Voor mijn eigen verdieping en inspiratie neem ik regelmatig deel aan retraites, bijscholing, workshops etc. Ik sta ingeschreven in de hoogste categorie 1 in het beroepsregister van de Vereniging Mindfulness Based Trainers in Nederland en Vlaanderen (www.vmbn.nl). In oktober 2014 heb ik de basisopleiding Acceptance en Commitment trainer (ACT) afgerond bij Gijs Jansen, See-True Mindfulness Opleidingen