Mindfulness Groesbeekseweg Nijmegen | Training en coaching

Gedachten zijn geen feiten

ACT. Acceptatie en Commitment Therapy.

Wist je dat we op een dag wel 40.000 gedachten hebben?
En dat bij gezonde en gelukkige mensen 70% van deze gedachten negatief zijn??Dan kun je wel nagaan hoe die gedachten eruit zien, wanneer het leven moeilijk en ingewikkeld is. En dat is voor de meesten van ons het geval.

Trouwens, een pure emotie duurt maar 90 seconden. De rest maken we er allemaal zelf bij. Ons verstand, onze gedachten babbelen zo de hele dag door. En die hele berg aan gedachten bepalen vervolgens ook nog eens in de meeste gevallen ons gedrag. Best heftig!

Al die gedachten nemen we vervolgens bloedserieus. We worden bijna onze gedachten.
Hoe zou het zijn wanneer we al die gedachten nou eens niet zo serieus zouden nemen?

Wanneer we die gedachten zouden zien als een product van onze opvoeding, genen, onze ervaringen. En daarbij is het ook nog eens zo dat we over eenzelfde situatie morgen wel weer eens heel anders kunnen denken. Gewoon, omdat we lekker geslapen hebben en goed gemutst zijn. Wanneer we wat vaker om onze gedachten kunnen lachen, wanneer we onszelf niet zo bloedserieus zouden nemen, ontstaat er ruimte. Ruimte om keuzes te maken die echt bij je passen. Die je brengen bij dat wat je werkelijk belangrijk vind in je leven.
Daar gaan we in de ACT training mee aan de slag.

Acceptatie en Commitment Therapie is een nieuwe vorm van psychotherapie. Act gaat ervan uit dat psychisch leed ( angst, somberheid, verdriet,) onlosmakelijk deel uit maakt van het leven. Middels oefeningen gaan we op weg om met al je angsten, pijn en verdriet een leven te gaan leven wat voor jou waardevol is.

Meer over de ACT training van Sapientia vind je hier.