ACT

ACT – Acceptance and Commitment Therapy. ACT helpt je om te gaan met alles waar moeilijk mee om te gaan is. Angst, verdriet, onrust, onzekerheid, vermoeidheid… stop je het weg, dan komt het in alle hevigheid terug. Kijk je ernaar, als iets dat los van jou staat, dan kun je er iets mee. ACT helpt je te veranderen. De regie te nemen over jouw leven.

Het leven, de gebeurtenissen waar je mee geconfronteerd wordt… je hebt het niet in de hand. Hoe je omgaat met de uitdagingen die het leven je geeft… daar heb je wel iets over te zeggen. Uiteindelijk bepaal jij hoe je omgaat met tegenslag, angst en verdriet. De keuze. Die maak jij.

 

Het leven is vol met van alles. Is mooi en moeilijk tegelijk. Loop je tegen hindernissen op? Dan moet je daar iets mee. Bekijk het. Anders. Pak het vast. En ACT.

 

De ACT training is een vervolgtraining op de mindfulnesstraining, maar is ook zonder voorkennis te volgen. Daar waar mindfulness je opmerkzaam maakt, helpt ACT je verder. Tijdens deze training leer je om je gedachten, en daarmee jezelf, niet zo serieus te nemen. We staan stil bij wat voor jou belangrijk is in het leven en zetten stappen om in actie te komen. Zo slaan we de weg in naar een leven dat er voor jou toe doet. En alle beren en monsters die zich onderweg aandienen? Och, die lopen gewoon een stukje mee.

 

Praktische informatie.

ACT training Nijmegen | Sapientia mindfulness en ACT trainingen